Wie mag in een gehuurde auto rijden?

U huurt een auto maar kunt er zelf niet in rijden omdat u uw enkel hebt verstuikt. Mag u iemand anders laten rijden? Lees hier wie er in een gehuurde auto mag rijden!

Klik op een voertuig naar keuze om te reserveren
Wie mag huurauto besturen

Huurder is niet altijd bestuurder

Dat de huurder niet altijd de bestuurder is mag duidelijk zijn in het geval van een bedrijf dat een auto huurt voor een werknemer. Dit is dan meestal ook wel goed geregeld door dit op te nemen in de huurovereenkomst. Veel verhuurders hebben speciale contracten voor zakelijke partners.

Anders wordt het voor een particulier. Toch is het niet zo ingewikkeld want in principe gaan de meeste verhuurders ervan uit dat de huurder ook de bestuurder is. Het is aan de verhuurder om te bepalen wie er verder het voertuig mag besturen.
In principe mag alleen een geregistreerde bestuurder het voertuig besturen; de bestuurder moet dus al bekend zijn bij de verhuurder en zijn opgenomen in het huurcontract.

Extra bestuurder(s)

Autoverhuurbedrijven vragen vooraf wie de eventuele andere bestuurders zullen zijn van een voertuig. Zij nemen dan ook de gegevens op van deze personen op in de administratie.

Dit is van belang voor de verzekeringen die worden afgesloten; raakt een niet-geregistreerde bestuurder betrokken bij een ongeval of maakt deze schade aan de auto, dan vervalt vaak de dekking.
Het is dus heel belangrijk om vooraf de bestuurders door te geven aan de verhuurder zodat deze ook op het contract komen te staan.

Bij sommige bedrijven moet u voor elke bestuurder extra betalen terwijl andere bedrijven hier niets voor rekenen. Het loont soms om naar de prijzen te kijken daar het soms wel meer dan €10 per dag kost om een extra bestuurder te registreren.

Gratis bij Autoverhuur Hoogeveen

Bij Autobedrijf Hoogeveen kunt u een extra bestuurder gratis registreren. Dat scheelt dan toch maar even in de kosten wanneer u een auto meerdere dagen huurt.

Heeft u nog vragen? Twijfel dan niet om ons even te bellen!

Relevante informatie

Andere artikelen

Bel ons
0528 - 22 02 44

Autoverhuur Hoogeveen
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

BTW nummer:
NL002280853B21

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:00 uur

Dinsdag
08:00 - 17:00 uur

Woensdag
08:00 - 17:00 uur

Donderdag
08:00 - 17:00 uur

Vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Zaterdag
08:00 - 16:00 uur

Zondag
Gesloten


Venster sluiten

In verband met de Covid-19 uitbraak nemen wij verschillende maatregelen.

Ook introduceren wij de haal en breng service voor onze verhuur voertuigen klik hier.