Verzekeringen bij huurauto

Bent u van plan een auto te gaan huren is het belangrijk te weten hoe het zit met de verzekeringen die afgesloten zijn of nog moeten worden afgesloten.

Klik op een voertuig naar keuze om te reserveren
verzekering huurauto top

Wettelijke aansprakelijkheid

In alle landen van de Europese Unie, dus ook in Nederland, is een WAM-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorvoertuigen) verplicht. Deze dekt de schade die een bestuurder met de auto aan anderen toebrengt.

Dat betekent dat buiten EU moet worden gecontroleerd of deze verzekering is afgesloten en of de dekking (minimaal 5 miljoen euro in de EU per gebeurtenis) voldoende is. Is dat niet het geval, kan vaak een extra verzekering worden afgesloten.

Eigen schadedekking

Als huurder van een auto bent u aansprakelijk voor schade aan de gehuurde auto. Wilt u gedekt zijn tegen deze schade dan heb je een cascoverzekering nodig. Deze verzekering, ook wel CDW (Collision Damage Waiver) genoemd keert in veel gevallen uit bij schade aan de huurauto.

De inhoud echter, kan per verzekering verschillen en men heeft meestal een eigen risico tot wel €1000 of meer. De eerste €1000 zijn dan voor eigen rekening wanneer de eigen risico op €1000 is gesteld. Soms kan tegen betaling de eigen risico worden verlaagd of helemaal worden afgekocht.

Daarnaast kan men soms bepaalde zaken extra meeverzekeren die standaard niet zijn meeverzekerd, zoals schade:

• aan het dak
• ontstaan op onverharde wegen
• aan de onderzijde van de auto
• aan ruiten of banden
• door opzet of (grove) roekeloosheid
• na gebruik alcohol of drugs

Ook diefstal is niet altijd onderdeel van de cascoverzekering; controleer altijd of diefstal is meeverzekerd of dat u dit apart mee kan verzekeren.

Inzittende verzekering

Bij een ongeval waarbij ook letsel aan inzittenden is toegebracht is in principe de bestuurder van de auto aansprakelijk, mits hij ook de veroorzaker is van het ongeval.

Anders moet de schade worden verhaald op de bestuurder van het andere voertuig. Hiervoor wordt dan de WA-verzekering gebruikt. Maar voor die landen waar deze niet is verplicht of de dekking heel laag is, is het verstandig een aparte inzittendenverzekering of ongevallenverzekering af te sluiten.
verzekering huurauto midden

Let op:

Controleer vooraf in de voorwaarden welke schade is uitgesloten. Deze schade zult u dus zelf moeten betalen. Zo gebeurt het dat schade ontstaan na een verkeersovertreding niet is gedekt; belangrijk om te weten! Dus wanneer u bijvoorbeeld door rood rijdt en een aanrijding veroorzaakt, is alle schade voor eigen rekening.

Informeer naar eventuele extra af te sluiten verzekeringen die dekking bieden voor bepaalde uitsluitingen.
Het gebeurt regelmatig dat je bij het ophalen van een auto in het buitenland, en vooraf gereserveerd/betaald, eenzelfde of extra verzekering krijgt opgedrongen.

Autoverhuur Hoogeveen

Bij Autoverhuur Hoogeveen is alles keurig geregeld; altijd een WA-verzekering (verplicht), ongevallenverzekering en inzittendenverzekering. Ook kunt u pechhulp voor binnen- en buitenland nemen.
Neem gewoon even contact op met ons wanneer u nog vragen hebt. We staan u graag te woord.

Gerelateerde informatie:

Andere artikelen:

Bel ons
0528 - 22 02 44

Autoverhuur Hoogeveen
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

BTW nummer:
NL002280853B21

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:00 uur

Dinsdag
08:00 - 17:00 uur

Woensdag
08:00 - 17:00 uur

Donderdag
08:00 - 17:00 uur

Vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Zaterdag
08:00 - 16:00 uur

Zondag
Gesloten


Venster sluiten

In verband met de Covid-19 uitbraak nemen wij verschillende maatregelen.

Ook introduceren wij de haal en breng service voor onze verhuur voertuigen klik hier.