Huurauto met trekhaak

Bent u op zoek naar een huurauto met trekhaak? Dan kunt u bij Autoverhuur Hoogeveen de beste deal sluiten. We hebben personenauto’s, bestelbussen en personenbussen met trekhaak in de verhuur.

Klik op een voertuig naar keuze om te reserveren
huurauto met trekhaak Top

Trekhaak altijd handig

Wanneer u met uw gezin op vakantie gaat, wilt u toch ook de fietsendrager mee kunnen nemen of de bagagewagen! Dan is het handig dat de gehuurde auto wel een trekhaak heeft. Maar ook wanneer u de aanhangwagen nodig bent voor het werk. Dus altijd even naar informeren bij het reserveren.

Trekhaak en de wet

Natuurlijk zijn er ook regels waar u zich aan moet houden bij het gebruik van een trekhaak. Zo mag de kogeldruk niet worden overschreden. De kogeldruk is de neerwaartse kracht die de aanhangwagen of caravan via de dissel op de trekhaak uitoefent.

Een te hoge kogeldruk beïnvloedt het weggedrag van de gehele combinatie (auto en aanhangwagen). Een te hoge kogeldruk kan dusdanig hoog zijn dat de voorste banden de grip met de weg verliezen. De kogeldruk wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de belading van het aangehangen voertuig. Wanneer u te veel zware spullen voorin de caravan legt, wordt de kogeldruk al snel te hoog. Probeer altijd de zwaarste spullen in het midden te houden of in ieder geval goed te verdelen.

De kogeldruk geldt ook voor fietsendragers al wordt hier door de politie nauwelijks op gecontroleerd. Feit blijft echter wel dat bij een ongeluk of iets dergelijks, de verzekering moeilijk kan gaan doen daar de regels wel zijn overtreden. De kogeldruk staat aangegeven op het typeplaatje van de trekhaak. Verder mag u natuurlijk niet meer trekken dan is aangegeven op het typeplaatje van de trekhaak én, ook belangrijk, niet meer dan de auto zelf mag trekken!

Breekkabel

Aanhangwagens en caravans van meer dan 750 kg (maximaal toegestane totaalgewicht) moeten een reminrichting hebben. Daarbij ook een breekkabel die ervoor zorgt dat de remmen van de aanhangwagen of caravan worden aangetrokken wanneer de aanhanger losbreekt en daarná breekt.

Hulpkoppeling

Lichtere aanhangers (tot en met 750 kg) moeten wel een hulpkoppeling hebben. Dat wil zeggen een kabel die ervoor moet zorgen dat de aanhangwagen het trekkende voertuig blijft volgen wanneer deze loskomt van de trekhaak. Deze kabel mag dan ook nooit gewoon los over de trekhaak worden gelegd of breken zoals een breekkabel. Want wanneer de dissel omhoog komt bij het losraken van de aanhanger zal dus ook deze kabel meegenomen worden. Hierdoor zal de aanhanger een geheel eigen leven gaan leiden op de weg met alle mogelijke nare gevolgen.
huurauto met trekhaak 1

Controle

Controleer dus vooraf of de gewenste trekhaak aanwezig is en voldoet aan de eisen. Natuurlijk controleert u ook de verlichting voordat u wegrijdt. U bent als bestuurder verantwoordelijk voor eventuele niet werkende verlichting.

Huur de auto of bus met trekhaak bij Autoverhuur Hoogeveen

Reserveer direct een auto, bestelbus of personenbus  met trekhaak of neem contact op voor meer informatie. We staan u graag te woord en adviseren u deskundig.

Gerelateerde informatie:

Andere artikelen

Bel ons
0528 - 22 02 44

Autoverhuur Hoogeveen
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

BTW nummer:
NL002280853B21

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:00 uur

Dinsdag
08:00 - 17:00 uur

Woensdag
08:00 - 17:00 uur

Donderdag
08:00 - 17:00 uur

Vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Zaterdag
08:00 - 16:00 uur

Zondag
Gesloten


Venster sluiten

In verband met de Covid-19 uitbraak nemen wij verschillende maatregelen.

Ook introduceren wij de haal en breng service voor onze verhuur voertuigen klik hier.